Konu: doğru hız
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Haziran 2009, 00:35   #3 (permalink)
murathoca
Aktif Üye
murathoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Standart Cevap: doğru hız

Alıntı:
itemekoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili Murathoca, ben biraz daha şanslıyım. Lojmanda kalmama rağmen evin bodrumunu atölye olarak kullanabiliyorum. Komşularıma yaptıklarımdan rüşvet verdim, Sesime ses çıkarmıyorlar. Sesime diyorum çünkü yaklaşık 40 makinelik bir atölyem var. Hepsi dremel kadar sessiz değil. Hatta dremel motorunu tezgah frezeye bağlayıp 33.000 devir çalıştırınca , ya da dik freze tezgahı ile oyma yaparken epey ses çıkıyor. Ayrıca zımpara ve daire testeremin sesi de yabana atılacak gibi değil.

Sadece bir motor da işime yetmiyor artık. delmek için, dik ve yatay frezeleme tezgahları için ayrı ayrı motorlar gerekiyor. Çünkü söküp takmanın kaybettirdiği zamanın yanında bıçak yüksekliğini her seferinde yeniden ayarlamak gerektiriyor. Hassas işlerde bazen göz kararı yapıyorum, gerekli ayarı tutturamadığım oluyor. Yoksa biraz zaman harcasam, her tezgahın üzerinde ölçü skalası var. Ama bazen de bıçak boyları aynı olmuyor. O yüzden birden fazla motor şart.
Bende 25 yıllık dremeller var. İlk motorlu kıl testerem ve metal üzerine yazı yazma aletim dremel di. Hala kullanıyorum.
Başka sohbetlerde buluşabilmek dileği ile. Selamlar..
sevgili İtemekoğlu, atölye olarak kullanabilecek bir yeriniz olduğunuz için çok şanslısınız ve aynı sebepten de sizi kıskandım. daire testere ve zımpara da dahil 6 alet çanta dolusu aletim var. arabanınki de ayrı üstelik. benim tek sorunum yersizlik. onu da çalışma odasında halıda ya da balkonda halletmeye çalışıyorum. ben daha komşulara rüşvet vermedim ama herhalde o kadar gürültü yapmadım. olsa olsa daire testere ya da matkapın darbeli kısmında çok gürültü çıkıyordur ama bu tip işleri de mümkün olduğunca gündüz saatlerinde yapıyorum; böylece şehrin gürültüsüne karışıyor...

sizinle iyi anlaşacağız gibi bir his var içimde. dediğiniz gibi; başka sohbetlerde...
Efendiler, eğer bu millet parçalanacak olursa, genel şerefsizliğin enkazı altında, şunun bunun şahsi şerefi de parça parça olur. Biz, o genel şerefi kurtarabilmek için harekete geçen millete ruhumuzla katıldık. Katılmamıza mani olabilecek şahsi rütbeleri, mevkileri de bu gaye uğrunda feda ettik... Bunu anlamayıp da, milleti hala kendi kafalarının keyfine göre idare etmeye kalkışan kuvvetler artık birer beladır. Bela çekmeye de bu milletin artık tahammülü kalmamıştır. M. Kemal ATATÜRK
murathoca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla